2010. november 13., szombat

FRANCIA TURKA BESZÁMOLÓ



Hivatalos levél francia barátainknak a "francia turkáról"


Kedves Barátaink!

Ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket magunk és Perkáta lakosai nevében azért a segítő szándékért, mellyel a településünkön élő nehéz helyzetbe került embereken segíteni igyekeztek.

A 2008-as évben a Perkáta – Saint Maximin Baráti Kör 3 alkalommal rendezett

„ francia turkát „ a védőnőkkel karöltve, azokból a ruhákból, játékokból melyet számunkra összegyűjtöttetek és elküldtetek.

Mindhárom alkalommal számos olyan család kapott lehetőség, ahol valóban elkelt a segítség.

Decemberben rengeteg játékot küldtetek. Ezeket korosztály szerint szétválogattuk, juttatunk belőle az ovisoknak, a baba klubnak az iskola napköziseinek, a védőnőkhöz, illetve a turkába is.


Karácsonykor nagyon sok család fenyőfáját díszítették francia gömbök és díszek.

A ruhákból a nyugdíjas klubnak is adtunk át, amit ők maguk osztottak szét.

Sokan voltak akik ha jelképes összeget is, de dobtak némi pénzt becsületkasszánkba.

Ezt az összeget mindhárom esetben a gyerekekre fordítottuk vissza.


Első alkalommal a védőnők váróhelyiségébe vettünk 2 gyermekasztal-szék garnitúrát, ezzel is könnyítve a várakozási időt a picik számára.

A következő alkalommal a szeptemberi Kő kövön marad rendezvényre béreltünk egy ugrálóvárat, melyet a falu kisebb – nagyobb gyermekei egész nap ingyen élvezhettek.

A harmadik bevételünk még várja a felhasználást. Tervezzük egy gyermekelőadó meghívását, mely koncert szintén a falu összes gyermeke számára ingyenes lenne.


Ezúton szeretnénk tehát minden francia barátunknak még egyszer köszönetet mondani önzetlen baráti segítségükért, egyben kívánunk mindannyiuknak jó egészséget, és sok örömet jótékony tevékenykedésükben.


Perkáta 2009. április 10.

A Perkáta Saint Maximin Baráti Kör nevében :

Nagy Rita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése