2010. november 6., szombat

KISTÉRSÉGI GYERMEKEK TALÁLKOZÓJA


2008 augusztus

Kistérségi találkozó gyerekeknek a klub egyedüli szervezésében.

A levél amit a Polgármesteri Hivatalokba kiküldtünk:


Tisztelt Polgármester Úr!


A Perkáta Saint Maximin Baráti Kör 2008. augusztus 17-én találkozót szervez a francia baráti kapcsolatokkal rendelkező települések – nevezetesen Baracs, Iváncsa, Perkáta, Szabadegyháza – gyermekeinek.

Fontos feladatunknak tartjuk a testvértelepülési kapcsolatok fenntartását, hagyományainak megőrzését, és továbbörökítését.

Ehhez elengedhetetlen, hogy egyre több fiatal ismerje meg ezen barátságok történetét, illetve kapjon kedvet kihasználni ezt a különleges lehetőséget. Lassan át kell adnunk egy fiatalabb generációnak tapasztalatainkat, biztosítanunk kell újabb aktív, és a kapcsolatra szívügyükként tekintő fiatalokat, akik majd átveszik tőlünk a stafétabotot.

Találkozónk célja tehát, hogy egy kellemes nap eltöltése közben, felhívjuk a gyerekek figyelmét, tudatosítsuk bennük ezen kapcsolatok fontosságát. Szeretnénk, ha minden csapat készülne egy néhány perces bemutatkozással, mely során megismertetik velünk, illetve egymással testvértelepülésüket, programjaikat. Illusztrálják ezt néhány fotóval, térképpel, rajzzal. Ezeket a munkákat szeretnénk összegyűjteni, és egy későbbi időpontban egy kiállításon felhasználni.

Várunk tehát minden településről 10 gyereket és kísérőiket 2008. augusztus 17-én délelőtt 9 órakor Perkátán a kastély előtt. A napot a bárányjárási vadászházban töltjük, délelőtt játékos versenyekkel, délután pedig a bemutatókkal. Ebédet, innivalót természetesen biztosítunk. Javasoljuk, hogy a gyerekek könnyű sportos ruhában érkezzenek.

Reméljük ötletünk jó fogadtatásra talál, akár folytatódhat is.

Bármilyen problémára vagy kérdésre szívesen válaszolunk.

Kérem részvételi szándékuk visszajelzését.

Segítségüket megköszönve, üdvözlettel:

Nagy Rita

A Perkáta-Saint Maximin Baráti Kör elnöke

06 / 30 560 1085

Perkáta, 2008. augusztus 5.



ÉS ITT A BESZÁMOLÓ

Francia nap a gyerekeknek

A Perkáta Saint Maximin Baráti Kör 2008. augusztus 17-én találkozót szervezett a francia baráti kapcsolatokkal rendelkező települések – nevezetesen Baracs, Iváncsa, Perkáta, Szabadegyháza – gyermekeinek. Sajnos Szabadegyháza nem tudta elfogadni a meghívást, így „csak” 30 gyerek találkozhatott a bárányjárási vadászházban.

Ezek a települések lassan 20 éve ápolják a barátságot franciaországi illetve luxemburgi barátaikkal. Vitathatatlan, hogy fontos feladatunk, ezen kapcsolatok fenntartása, hagyományainak megőrzése, és továbbörökítése.

Ehhez elengedhetetlen, hogy egyre több fiatal ismerje meg ezen barátságok történetét, illetve kapjon kedvet kihasználni ezt a különleges lehetőséget. Lassan át kell adnunk egy fiatalabb generációnak tapasztalatainkat, biztosítanunk kell újabb aktív, és a kapcsolatokra szívügyükként tekintő fiatalokat, akik majd átveszik tőlünk a stafétabotot.

Találkozónk célja az volt, hogy egy kellemes nap eltöltése közben, felhívjuk a gyerekek figyelmét, tudatosítsuk bennük ezen kapcsolatok fontosságát. Délelőtt egy vidám játékos vetélkedő során megismerkedhettek, összebarátkozhattak egymással. A játékokba igyekeztünk francia vonatkozású feladatokat beilleszteni ( franciaországi toto, puzzle ismert épületek fotóival, ügyességi játékok petanque golyóval…) Végül a játék és egy finom ebéd után fotókkal, térképpel, illetve szóban bemutathatták egymásnak saját partner településüket.

Reméljük ötletünk jó fogadtatásra talált, talán elindítottunk valamit, amit akár folytatni is érdemes.

A Perkáta Saint Maximin Baráti Kör nevében is köszönöm, hogy a települések nyitottak voltak erre az úttörő kezdeményezésre és elfogadták meghívásunkat. Köszönöm a gyerekek, a felnőttek, a kísérők illetve a szervezők aktív részvételét, segítségét.

Nagy Rita

A Perkáta - Saint Maximin Baráti Kör elnöke


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése