2010. november 6., szombat

FRANCIA GYEREKEK 2008 július


2008. július
francia és erdélyi gyermekek vendégül látása


Mivel a programon csak néhány segítő vett részt, beszámoltunk a klubtagoknak is az eseményről. Íme az akkori levél, és néhány fotó az albumban.

Kedves Klubtársak !

Szeretnék mindenkinek hírt adni, - mivel ez csak néhány tagot, szervezőt érintett a klubból, -hogy júliusban 1 napra, vendégül láttuk az erdélyi, franciaországi és perkátai, együtt táborozó gyerekeket.

Reggeli után a kastély épülete előtt köszöntöttük őket, majd hintóval, lovaskocsival mentünk ki a bárányjárási vadászházhoz.

A délelőttöt vidám, ismerkedős, hagyományos eszközökkel lebonyolított sorversenyekkel töltöttük. ( patkódobálás, rúdtartás, kukoricamorzsolás, csutavárépítés, puzzle Perkáta szép épületeiről…)

A finom ebéd után kellemeset sétáltunk az erdőn keresztül a halastóig.

A visszajelzések alapján úgy gondolom sikerült a csapatokat illetve a gyerekeket közelebb hozni egymáshoz, feloldódtak a gátlások, már az első nap szép és vidám élményeket szerezhettek Magyarországon.

Ezúton is szeretném megköszönni, minden segítőnek a munkáját!

Ezt a nyarat úgy látszik a gyerekeknek szenteljük. Előzetes éves programtervünkhöz képest, augusztusban változás történik.

A Perkáta Saint Maximin Baráti Kör találkozót szervez a francia baráti kapcsolatokkal rendelkező települések – nevezetesen Baracs, Iváncsa, Perkáta, Szabadegyháza – gyermekeinek.

Alapszabályunkban fontos feladatunknak vallottuk a testvértelepülési kapcsolatok fenntartását, hagyományainak megőrzését, és továbbörökítését.

Ehhez elengedhetetlen, hogy egyre több fiatal ismerje meg ezen barátságok történetét, illetve kapjon kedvet kihasználni ezt a különleges lehetőséget.

Lassan át kell adnunk egy fiatalabb generációnak tapasztalatainkat, biztosítanunk kell újabb aktív, és a kapcsolatra szívügyükként tekintő fiatalokat, akik majd átveszik tőlünk a stafétabotot.

Ezért gondoljuk, hogy egy kellemes, játékos nap eltöltése közben, felhívhatjuk a gyerekek figyelmét, tudatosíthatjuk bennük ezen kapcsolatok fontosságát. Minden csapat kap lehetőséget, hogy a többieknek bemutassa saját testvértelepülését.

Mivel ez a nap is komoly előkészületeket igényel, augusztus 20-án a francia klub nem szervez programot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése