2010. november 5., péntek

2007 ÉVÉRTÉKELÉS







És már itt is a 2007-es év értékelése:)






Szeretettel köszöntök mindenkit a francia klub 2. évadjának első klubestjén.

Körülbelül egy éve alakultunk, és ha jól emlékszem arról beszélgettünk, hogy ha minden hónapban sikerül egy kellemes estét együtt töltenünk, (nekünk, akiket összekötnek francia barátaink) már megérte létrehozni ezt a klubot.


Úgy gondolom ennél sokkal többet értünk el.

Egy igazán jó, ütős csapat jött össze. Ahogy állítottam össze a fotóalbumot, akkor tudatosodott bennem, hogy mennyi minden történt velünk, mennyi mindent csináltunk.

Engedjétek meg, hogy csak pár mondatban visszaidézzem ezt az évet.

Az első két estünk a „Zsíroskenyérpart” és az „Emlékezzest” még csak a beszélgetésekről-tervekről elképzelésekről szólt. A miértekről és a hogyanokról. Már az első találkozásaink is jó hangulatban teltek. Összehoztak bennünket az emlékek, élmények, a kapcsolatok.

A Majális volt az első igazi megmérettetés. Klublogós pólóban saját zászló alatt, francia vendégekkel együtt töltöttünk el egy egész napot.

Itt jött létre a ma is tartó jó kapcsolat és barátság a Baba Klubbal és a Nyugdíjasok Baráti Körével.

Rutinosan dolgoztunk, mindenki tudta a dolgát. Látványosan szinte berobbantunk a falu életébe.

Közben a Perkátára látogató Escapade-ot egy klublogó formájú pörkölttortával ajándékoztuk meg mely nagy sikert aratott a szállodai vacsora után.

A júniusi kiutazásra, melyen jó pár klubtag is részt vett, egy olyan összeállítást készítettünk, amilyen szerintem még sohasem készült. A kis útikalauzt minden kiutazó megkapta klubtagságtól függetlenül. Nagy örömet okoztunk ajándékunkkal francia barátainknak is. Ez az ajándék a ruha –szoknya-ing és pruszlik volt.

A lovasnapon ismét vendégeink voltak francia barátaink, mégpedig az önkormányzat díját hozó delegáció. Sikeres volt a kóstolóval egybekötött zsákbamacska csupa francia termékkel, az olvasó sarok a francia újságokkal, magazinokkal. Vállaltuk, hogy népszerűsítjuk bemutatjuk ezt a kapcsolatot a falu lakóinak, ez egy jó alkalom volt erre.

Ezen felül 15 ebéddel támogattuk az önkormányzatot.

Júliusban megszerveztük az itt nyaraló gyerekek egy napját. Először a Bory várba majd a belvárosba kalauzoltuk őket. Utána fürödtünk Velencén. Mire hazaértünk terített asztal és finom grill vacsora várta a csapatot.

Az augusztus 20-ai falunapnak a legtöbb embert megmozgató klubja voltunk.

Az Escapade második látogatásakor lángossütéssel vártuk a vendégeket. Szerintem még a szívünket is belesütöttük . A precíz szervezés kellemes hangulat, az ízléses vendéglátás nem is maradt dicséret nélkül.

A seregélyesi kastélyban tartott búcsúvacsorán pedig igazán sikerült meglepni őket. Ginette a meghatottságtól alig tudott megszólalni. Azt hiszem most kaptak először magyar földet, búzát, bort és békesség mellé még egy kis paprikát.

Az októberi klubest ismét csendesebb volt. A novemberi bozsolén miközben az újbort kóstolgattuk, érkezett a telefonhívás Franciaországból. Az éteren keresztül egyszerre koccintottunk saint maximini barátainkkal.

Decemberben vendégül láttuk a Télapót és kísérőit. Itt adtuk át a ruhához tartozó kötényt és gyöngyös pártát. Így lett komplett a népviselet. Ezt a kinti karácsonyi vásáron én fel is vettem, és ebben próbáltam segíteni a magyar termékek népszerűsítésében.

Anyagilag mindentől és mindenkitől függetlenek voltunk, ötleteinkkel fenntartottuk magunkat, sőt kb. 40.000.- Ft tőkével zártuk az évet.

Még egyetlen gondolatot szeretnék elmondani.

Mégpedig: Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki bármit is tett a klubbért, köszönet a rengeteg ötletért, munkáért, időért, anyagi vagy bárminemű önzetlen támogatásért. Nem nevezek néven senkit, hiszen mindannyian tettünk valamit.

Remélem mindenki jól érezte magát ezeken az összejöveteleken.

Én személy szerint köszönöm a bizalmat és a sok segítséget.

Nagy Rita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése